Epätäydellisyyteni

Olen koko aikuisikäni saanut ympäriltäni kritiikkiä kielestäni. Toisinaan se on ollut naurua huonosta ääntämisestäni. Joskus taas kommentointia yhdyssanavirheistäni. Joskus taas huonoa menestystä sanapeleissä. Kaikki tuo on vaikuttanut itsetuntooni.

_

Olen viimeisten päivien aikana saanut niin kommentointia, kuin apua monilta ihmisiltä liittyen kieleeni. Monet ovat halunneet auttaa minua oikeinkirjoitukseni kanssa. Olen tästä kaikesta kiitollinen, myös teille, jotka nimitätte itseänne kielipoliiseiksi, sillä tiedän oikeinkirjoituksen olevan toisinaan myös hyvin tarpeellista.

Kiitos.

Samaan aikaan olen kuitenkin myös koettanut muistaa, että olen toisinaan levoton ja spontaani. Ei sellaisessa prosessissa aina ole aikaa oikolukuun.

Olenkin antanut itselleni armeliaisuutta.

_

Viime joulukuussa kirjoitin eräänlaisena joulukalenterina spontaaneja tekstejä ajatuksistani, ja julkaisin ne seinälläni. Tuolloin uskaltauduin vihdoinkin voittamaan yhden pahimmista peloistani: Tekstin tuottamisen. Olen tuosta voitosta kiitollinen itselleni.


_

Olen oikeastaan aina kokenut olevani kehno kirjoittamisesta, ja se on usein ollut este ilmaisulle, jolle olen kokenut tarvetta. Kehnouteni tunne on kummunnut huonosta sanavarastostani ja lukuisista kirjoitusvirheistäni.

Olen pelännyt antavani itsestäni yksinkertaisen kuvan, ja se on tarpeettomasti ollut este hyvääkin tarkoittavalle toiminnalle.

_

Usein kielellisten ongelmien taustalta löytyy kielellisiä hahmotushäiriöitä. Ei ole kovinkaan ihmeellistä, että kielet ovat olleet minulle aina hankalia, sillä uskon kuulovammani vaikuttaneen asiaan hyvinkin paljon. Usein muistelen kuinka lapsena tunsin jonkinlaista riippuvuutta pikkuveljeeni, joka usein toimi minulle korvina ja suuna.

_

Koen, että elämme aikaa, jolloin olisi ensisijaisen tärkeää, että kykenisimme kuulemaan kaikki äänet. Usein nuo äänet ovat tekstiä somessa. Siellä ne ovat jonkinlaisella arvostelevien katseiden alttarilla.

Siksi pelkään liian monen hyvää tarkoittavan sanan ja teon jäävän tapahtumatta.

Siksi toivoisin: Antakaa myös epätäydellisyytenne näkyä.

Epätäydellisyyteni ->

Olen koko aikuisikäni saanut ympäriltäni kritiikkiä kielestäni. Toisinaan se on ollut naurua huonosta ääntämisestäni. Joskus taas kommentointia yhdyssanavirheistäni. Joskus taas huonoa menestystä sanapeleissä. Kaikki tuo on vaikuttanut itsetuntooni. _ Olen viimeisten päivien aikana saanut niin kommentointia, kuin apua monilta ihmisiltä liittyen kieleeni. Monet ovat halunneet auttaa minua oikeinkirjoitukseni kanssa. Olen tästä kaikesta kiitollinen, myös teille, […]

Lupaus ->

Me taidamme olla unessa. _ On arvioitu, että maapallon lämpeneminen 1,5 asteella tekisi siitä monin paikoin elinkelvottoman. On arvioitu, että tuollainen lämpeneminen altistaa jo nykyisten apua tarvitsevien lisäksi 50 miljoonaa ihmistä nälänhädälle. 200 miljoonaa ihmistä malarialle. 2 miljardia ihmistä vesipulalle, joka vastaa jo lähes kolmosaa maailman ihmisistä. _ Ilmastonmuutos tulee pakottamaan ihmiset ja eläimet liikkeelle. […]

Miksi ->

Olen 32-vuotias kuvataiteilija ja taksinkuljettaja, joka työskentelee toisinaan myös graafisen suunnittelun freelancer-yrittäjänä. Olen siis hyvin tyypillinen tämän ajan silpputyöläinen. Huolimatta taloudellisesta epävarmuudesta, olen valinnut tämän elämäntavan, sen tarjotessa monipuolisemman arjen. _ Olen päättänyt asettua nyt ehdolle. Kaikki alkoi ilmastoahdistuksestani, joka on vähitellen kääntynyt toiminnaksi. Ja hyvä niin. Ja siksi toisinaan toivoisinkin myös kaikkien muidenkin vähän ahdistuvan […]

Aloitus ->

Tämän kampanjan oli alunperin tarkoitus olla ilmastoahdistuspäiväkirjani. Olen kuitenkin tällä hetkellä elämääni tilanteessa, jossa en juurikaan koe tuota tunnetta. Muutos itsessäni alkoi kai jo muutamia vuosia sitten, veljentyttöni synnyttyä. Aloin ahdistukseni rinnalla pohtimaan omaa osuuttani hänen tulevaisuutensa rakentamisessa. Tuolloin päätin ensimmäisen kerran toimia. Noihin samoihin aikoihin olin aloittanut opiskeluni Turun taideakatemiassa, kuvataiteiden laitoksella. Ilmastoahdistuksesta kumpuavat […]